04th Abr2022

EXPOSICIÓ “GEOGRAFIA DE LA RUMBA CATALANA”

by admin

Del dia 8 d’abril fins al 26 d’abril podeu venir a veure l’exposició “Geografia de la Rumba Catalana” al Casal de Barri del Raval.

A més a més, el dia 20 d’abril a les 18:30h tindrem la xerrada “La història dels gitanos a Catalunya” per part de l’associació Carabutsi/EMUGBA.

Off
09th Mar2022

Exposició “Veïnes del Raval”

by admin

El dia 14/03 a les 18:30 inaugurem l’exposició “Veïnes del Raval”. Una exposició col·laborativa on podrem veure fotografies realitzades durant el taller “Dones del Barri” i obres de la Sociedad Argentina de Collage.

Off
10th Feb2022

EXPOSICIÓ ELS BALCONS DEL RAVAL

by admin

El dijous 17 de febrer a les 18:30 inaugurem l’exposició fotogràfica “Els balcons del Raval” d’Esteve Barandica i Pairet. L’exposició es podrà veure al Casal fins al 3 de març.

“Els balcons del Raval mostren les condicions de vida del veïnat. Esdevenen exigus estenedors, magatzems, espais de trobada o de descans i mostrari de la diversitat d’identitats, de pronunciaments socials o polítics i de la voluntat de millora de l’entorn.”

Off
04th Gen2022

EXPOSICIÓ D’ART JOVE RAVAL

by admin

Al casal de barri del Raval obrim l’espai expositiu i les sales del centre per a la realització d’una exposició d’art jove del Barri del Raval. El projecte vol enxarxar a diferents artistes locals a través d’una exposició col·laborativa d’art jove així com visibilitzar la creació artística local. 

L’exposició s’inaugura el dilluns 17 de gener a les 18:00h al Casal de Barri del Raval i podreu disfrutarla fins el 10 de febrer.

La convocatòria té com a objectius

  1. Potenciar i visibilitzar  l’art creat per a  joves del barri del Raval
  2. Enxarxar a diferents artistes locals
  3. Mostrar les diferents disciplines artístiques existents

Bases de participació

Pots participar d’aquesta convocatòria si reuneixes les següents característiques:

  • Tenir entre 12 i 25 anys
  • Residir, estudiar,treballar,formar part d’alguna entitat o tenir un vincle especial al barri del Raval.
  • Tenir alguna peça artística o una obra pròpia que es vulgui exposar o mostrar.

Gràcies a totes les persones que participeu en aquesta exposició i sobretot, per fer i compartir cultura!

ARTISTES:

Institut Milà i Fontanals

LaLaberinta

Casal Jove Atlas

Coa Raval

Enric Rodriguez Adell

Noha Miah Begun

Kiara Ordinario de Guzman

Sueño Contigo

Off
13th Des2021

XV EXPOSICIÓ MEMÒRIA FOTOGRÀFICA DEL RAVAL

by admin

Aquest dimecres 15/12 a les 18:30h inaugurem la XV EXPOSICIÓ MEMÒRIA FOTOGRÀFICA DEL RAVAL, a càrrec de Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

–>Seguim exposant noves fotografies de temps passats del barri del Raval, per recuperar la memòria i difondre la nostra cultura

–>Ja sabeu on us esperem aquest dimecres! Fem memòria, fem cultura, totes juntes al casal de barri del Raval.

Off
04th Nov2021

Exposició col·laborativa de dones artistes

by admin

Inauguració el dia 11 de novembre a les 19h.

Off
06th Oct2021

ELS CARRERS DE LA PANDÈMIA

by admin

Del fotògraf Cèsar Algora“ELS CARRERS DE LA PANDÈMIA” és una exposició fotogràfica que mostra imatges exclusives de carrers i places del Districte de Ciutat Vella durant el primer confinament.

Cèsar Algora Blasco (Barcelona – 1952) és un veí del districte, afeccionat a la fotografia. Durant el confinament, conscient de les circumstàncies que l’envoltaven, va decidir sortir de casa seva amb la càmera fotogràfica per mirar de captar la buidor de l’espai, el silenci de l’aire i reflectir l’angoixa que li produïen els carrers deserts propers al seu domicili. Carrers sense vianants, tampoc vehicles, amb els comerços tancats, sense cap soroll ni moviment…
La vida s’havia aturat. El barri era un cementiri, un desert, un espai erm… Malgrat les restriccions de desplaçament poc a poc se’n va anar aventurant, caminant tot sol pels vials del Raval, Gòtic, la Ribera i Barceloneta, fins arribar al mar, al seu Finisterra, i allí, envoltat de solitud, captar les imatges d’un passeig i d’una platja buits, desolats.

Aquestes incursions fotogràfiques pel districte li van suposar l’advertiment d’alguna patrulla dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que el van comminar a deixar l’activitat i tornar immediatament al seu domicili. Com a resposta-excusa el nostre veí els hi va respondre que tots plegats vivien un moment històric i voldria deixar-ho plasmat en un testimoni gràfic. Part d’aquesta sèrie documental és la que s’exposa avui aquí. Les fotos d’aquesta mostra no pretenen ser les millors del món, són tan sols fraccions d’un
temps viscut, moments de vida congelats, testimonis que ens ensenyen una Barcelona mai vista, mai imaginada ni en el pitjor dels mals somnis.

Serveixin aquestes imatges com a homenatge cap a tots aquells que han patit i pateixen la malaltia del coronavirus i a tots els coneguts, amics i familiars, que ens han deixat sense poder acomiadar-nos d’ells, víctimes de la pandèmia.

Off
14th Set2021

ABSOLUTAMENT PER(A)FECTE

by admin

Exposició a càrrec de Gemma Bru Ballarà

Amb quin element o objecte et defineixes? Per què? Arrel d’aquestes preguntes sorgeixen més de 100 il·lustracions que fan referència a la vida quotidiana i a la societat actual, des del meu punt de vista i el trastorn alimentari que m’ha estat consumint durant molts anys.

Són il·lustracions “terapèutiques”, és a dir que m’ajuden a expressar sentiments oprimits, emocions no parlades i sobretot la no acceptació del trastorn. Cadascuna d’elles va acompanyada d’un petit text descriptiu i reflexiu, per ajudar i interactuar amb l’espectador, amb les seves experiències i opinions.”

Off
Pàgines:1234567...17»