08th Jul2014

Exposició Apadrina el teu equipament

by admin

Del 8 al 31 de juliol de 2014 al Casal de Barri Folch i Torres

 

Apadrina el teu equipament és el projecte que s’ha impulsat en el marc del Raval Cultural i que ha coordinat la Fundació Tot Raval. Vuit dels catorze centres educatius del barri del Raval han apadrinat aquest curs a sis dels grans equipaments culturals del barri. L’objectiu és desenvolupar un procés compartit entre els centres educatius i els equipaments culturals, de llarga durada i integrat al currículum acadèmic, mitjançant el qual l’alumnat assoleix els aprenentatges participant d’una experiència educativa enriquidora. En l’acte de presentació, els alumnes participants en aquestes experiències seran els encarregats de presentar el que han fet durant el curs.

En aquest sentit, durant el curs 2013-2014, el MACBA, el CCCB, la Filmoteca de Catalunya, el Palau Güell, el Gran Teatre del Liceu i el Museu Marítim de Barcelona han generat un vincle de proximitat amb les escoles Labouré, Drassanes, Collaso i Gil, Vedruna-Àngels i Milà i Fontanals; els instituts Milà i Fontanals i Miquel Tarradell, i l’escola bressol Canigó. Durant la presentació que es farà aquest dimecres, es presentaran tres experiències representatives desenvolupades pels centres culturals i educatius. Entre els projectes desenvolupats a les escoles, destaquen experiències com la duta a terme entre l’Institut Miquel Tarradell i la Filmoteca de Catalunya, en el marc del projecte “Capturant identitats”. Els joves han treballat el concepte d’identitat personal mitjançant eines audiovisuals i de manera simultània amb un grup de joves d’Istanbul. D’altra banda, els/les alumnes de l’escola Vedruna estan aprenent, en el marc de l’assignatura d’anglès, de quina manera el mar ha influït en la cultura i la literatura britàniques, treballant de la mà del Museu Marítim de Barcelona.

Paral·lelament, en aquesta exposició oberta al barri i a les famílies, s’hi mostren els processos i resultats dels aprenentatges desenvolupats durant els apadrinaments, que inclouen material audiovisual i fotogràfic, entre d’altres.

 

 

Off

Comments are closed.