04th Nov2021

Exposició col·laborativa de dones artistes

by admin

Inauguració el dia 11 de novembre a les 19h.

Off
06th Oct2021

ELS CARRERS DE LA PANDÈMIA

by admin

Del fotògraf Cèsar Algora“ELS CARRERS DE LA PANDÈMIA” és una exposició fotogràfica que mostra imatges exclusives de carrers i places del Districte de Ciutat Vella durant el primer confinament.

Cèsar Algora Blasco (Barcelona – 1952) és un veí del districte, afeccionat a la fotografia. Durant el confinament, conscient de les circumstàncies que l’envoltaven, va decidir sortir de casa seva amb la càmera fotogràfica per mirar de captar la buidor de l’espai, el silenci de l’aire i reflectir l’angoixa que li produïen els carrers deserts propers al seu domicili. Carrers sense vianants, tampoc vehicles, amb els comerços tancats, sense cap soroll ni moviment…
La vida s’havia aturat. El barri era un cementiri, un desert, un espai erm… Malgrat les restriccions de desplaçament poc a poc se’n va anar aventurant, caminant tot sol pels vials del Raval, Gòtic, la Ribera i Barceloneta, fins arribar al mar, al seu Finisterra, i allí, envoltat de solitud, captar les imatges d’un passeig i d’una platja buits, desolats.

Aquestes incursions fotogràfiques pel districte li van suposar l’advertiment d’alguna patrulla dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que el van comminar a deixar l’activitat i tornar immediatament al seu domicili. Com a resposta-excusa el nostre veí els hi va respondre que tots plegats vivien un moment històric i voldria deixar-ho plasmat en un testimoni gràfic. Part d’aquesta sèrie documental és la que s’exposa avui aquí. Les fotos d’aquesta mostra no pretenen ser les millors del món, són tan sols fraccions d’un
temps viscut, moments de vida congelats, testimonis que ens ensenyen una Barcelona mai vista, mai imaginada ni en el pitjor dels mals somnis.

Serveixin aquestes imatges com a homenatge cap a tots aquells que han patit i pateixen la malaltia del coronavirus i a tots els coneguts, amics i familiars, que ens han deixat sense poder acomiadar-nos d’ells, víctimes de la pandèmia.

Off
04th Oct2021

EXPOSICIÓ D’ART JOVE RAVAL

by admin

Al casal de barri del Raval obrim l’espai expositiu i les sales del centre per a la realització d’una exposició d’art jove del Barri del Raval. El projecte vol enxarxar a diferents artistes locals a través d’una exposició col·laborativa d’art jove així com visibilitzar la creació artística local. 

Les inscripcions a la convocatòria estaran obertes fins al 10/12/2021

L’exposició es realitzarà durant el mes de gener del 2022. A concretar dates segons artistes.

La convocatòria té com a objectius

 1. Potenciar i visibilitzar  l’art creat per a  joves del barri del Raval
 2. Enxarxar a diferents artistes locals
 3. Mostrar les diferents disciplines artístiques existents

Bases de participació

Pots participar d’aquesta convocatòria si reuneixes les següents característiques:

 • Tenir entre 12 i 25 anys
 • Residir, estudiar,treballar,formar part d’alguna entitat o tenir un vincle especial al barri del Raval.
 • Tenir alguna peça artística o una obra pròpia que es vulgui exposar o mostrar.


La modalitat artística és oberta: Arts escèniques, música, arts plàstiques i visuals.

Per participar s’ha de seguir i acceptar les següents bases

 • Per inscriure’s s’ha de seguir la informació de PAUTA d’inscripció.
 • L’exposició tindrà una durada aproximada d’un mes a l’espai expositiu del CASAL DE BARRI del Raval. En cas d’obres de representacions puntuals, es concretaran les dates d’exhibició segons programació. 
 • L’obra exposada ha de ser pròpia de l’artista que es presenta a la convocatòria.
 • L’exposició serà compartida amb diversos artistes inscrits a la mateixa convocatòria.
 • Les persones responsables de l’exposició no s’encarreguen de vendre les obres ni gestionar cap tipus de compra.


Per inscriure’s ho podeu fer a través d‘AQUEST FORMULARI d’inscripció o seguint la següent Pauta d’inscripció :

Per participar en la convocatòria d’exposició d’Art jove Raval heu d’enviar un correu electrònic a dinamitzacio@casaldelraval.cat adjuntant la fitxa tècnica( biografia de l’artista i un resum de l’obra a exposar).

La Fitxa tècnica ha de contenir: 

– Biografia de l’artista  (Nom, edat, relació amb el barri, trajectòria artística).

 – Breu Memòria de l’obra:  (descripció conceptual de la proposta,

necessitats tècniques, necessitats de producció…)

 -Algunes imatges de l’obra a exposar

En cas de ser major d’edat, omplir el document d’inscripció i drets d’imatge

En cas de ser menor d’edat, omplir el Document de consentiment de participació i drets d’imatge. 

Poden quedar excloses de la convocatòria les persones que no segueixin les bases de la convocatòria ni la pauta d’inscripció. 
Per més informació contactar a: dinamitzacio@casaldelraval.cat o veniu al casal a informar-vos!

-> Aquí us podeu descarregar les BASES D’ART JOVE RAVAL

Off
14th Set2021

ABSOLUTAMENT PER(A)FECTE

by admin

Exposició a càrrec de Gemma Bru Ballarà

Amb quin element o objecte et defineixes? Per què? Arrel d’aquestes preguntes sorgeixen més de 100 il·lustracions que fan referència a la vida quotidiana i a la societat actual, des del meu punt de vista i el trastorn alimentari que m’ha estat consumint durant molts anys.

Són il·lustracions “terapèutiques”, és a dir que m’ajuden a expressar sentiments oprimits, emocions no parlades i sobretot la no acceptació del trastorn. Cadascuna d’elles va acompanyada d’un petit text descriptiu i reflexiu, per ajudar i interactuar amb l’espectador, amb les seves experiències i opinions.”

Off
30th Jun2021

INAUGURACIÓ Exposició FOTODONA RAVAL

by admin

6/7 a les 19h a la Plaça Folch i Torres

El proper dimarts 6 de juliol a les 19h s’inaugura a la Plaça Folch i Torres l’exposició FOTODONA RAVAL, un Itinerari fotogràfic de dones del barri del Raval.

L’exposició neix del taller de fotografia realitzat al Casal de barri del Raval, amb la fotògrafa Denisse Barahona (@delissbach).

No us perdeu l’exposició que estarà a la plaça Folch i Torres del 6/7 al 20/7/2021!

Off
07th Jun2021

FAMÌLIES

by admin

Exposició a càrrec d’Empar Barcons Puigdomènec.

“He viscut 20 anys al Raval, on he sigut professora de tecnologia a l’institut Milà i Fontanals. Ara ho sóc de l’institut del Voltreganès.

La meva afició a la pintura va molt lligada als viatges que he fet. Viatjant pel món, sobretot per l’Àfrica, seguint les rutes dels exploradors i llegint els seus llibres amb il·lustracions i gravats, vaig pensar que havia d’aprendre a dibuixar i pintar.

Totes les famílies de l’exposició les he conegudes viatjant, i he dormit o fet un àpat a casa de moltes d’elles. Pintar-les a partir de les fotografies que els vaig fer ha sigut una forma de recordar i apreciar aquells dies i l’hospitalitat que he rebut a tants llocs del món”.

Off
12th Mai2021

FOTODONA RAVAL

by admin

Inscripcions: info@casaldelraval.cat

Del 18/05 al 29/06 tots els dimarts a les 17h.
Durada aproximada de cada sessió de 1.30 – 2h.
Taller Gratuït. Places limitades.

FOTODONA RAVAL és un taller que vol ser un espai de trobada de dones diverses i un itinerari fotogràfic de dones en el Barri del Raval.
Neix vinculat a l’exposició “Dones. Un instant. Una essència” i a la proposta que fa l’artista Denisse Barahona de captar a la dona en l’espai públic.
És una activitat col•lectiva a l’espai públic que aspira a ser modelada per les pròpies participants.

No es requereixen coneixements fotogràfics per participar-hi i només necessiteu el vostre telèfon mòbil, paper i boligraf.
@delissbach us acompanyarà a experimentar amb la fotografia com a eina d’expressió artística al mateix temps que descobrireu (o redescobrireu) el Barri del Raval a través de les dones i la diversitat de mirades.

El taller es clourà amb la presentació d’una exposició col•lectiva de les fotografies a la plaça Folch i Torres.

“Dignitat”. Autora @delissbach. Retrat d’una dona passejant pel carrer del Carme del Barri del Raval.Me gustaComentarCompartir

Off
13th Abr2021

Dones. Un instant. Una essència

by admin

L’obra pretén visibilitzar la dona, en un context urbà i en el seu dia a dia. La seva diversitat i naturalitat. Des de la perspectiva de la seva història anònima de vida.

Reflexió:
‘El dia que ens observem i acceptem com a persones diverses, suprimint rols i poder, construirem junts i juntes equitat i reconciliació… Caminarem alliberades i sense por.’


‘El dia que ens observem i acceptem com a persones diverses, suprimint rols i poder, construirem junts i juntes equitat i reconciliació… Caminarem alliberades i sense por.’

Off
Pàgines:1234567...17»